četrtek, 27. oktober 2011

Slovenka na OI?

Za našo najuspešnejšo triatlonko je zagotovo najboljša sezona v karieri. Uspešno leto je pričela z dobrimi nastopi na tekmah evropskega pokala, kjer se v treh tekmah vselej zavihtela na stopničke. Nato je sledilo razočaranje na evropskem prvenstvu kjer je v boju za najvišja mesta odstopila, vendar je to očitno ni iztirilo in je že na naslednji tekmi za svetovni pokal stopila na drugo najvišjo stopničko, kar je nedvomno bil uspeh njene kariere. Po Edmontonu, je dobila možnost nastopa na tekmah najvišjega ranga, ki jih je s pridom izkoristila. Nastopa na dextro seriji v Hamburgu in na finalu sezone v Pekingu, sta pokazala, da Mateja nedvomno sodi v sam triatlonski svetovni vrh. Z vsemi uspešnimi nastopi, si je na široko odprla vrata za nastop na olimpijskih igrah v Londonu prihodnje leto. Trenutno že ima rezervirano mesto za tekmo v Hyde parku in upamo, da bo to mesto med elito čim prej potrjeno.
Kaj pa lahko gre narobe? V kolikor bo Mateja nadaljevala uspešne nastope seveda prav nič. Če bosta pa Avstrijka Lisa Perterer in Portugalska povratnica Vanessa Fernandes pričeli zmagovati na svetovnih pokalih in dextro serijah, pa še vedno obstaja možnost, da na lestvici prehitita Matejo.
Držimo pesti za Matejo! Z uvrstitvijo na OI bo slovenskemu triatlonu odprla pot za kvaliteten razvoj. Triatlon je šport prihodnosti in nekdo mora biti prvi, ki mu uspe. Dajmo Mateja!







Ni komentarjev:

Objavite komentar